აფხაზური აჯიკა
სუნელები
კონსერვანტების, არომატიზატორების, საღებავების და შემასქელებლების გარეშე.
შემადგენლობა: ცხარე წიწაკა ნედლი, ნიორი, მარილი, ქინძი, უცხო სუნელი, ზაფრანა.
შენახვის პირობები: მშრალ გრილ ადგილზე t +0°C-დან +20°C-მდე და არა უმეტეს 75% ჰაერის ტენიანობისა. შენახვის ვადა 18 თვე. დაიცავით მზის პირდაპირი სხივებისაგან. გახსნილი პროდუქტი ინახება მაცივარში t +0°C-დან +8°C-მდე არა უმეტეს 14 დღისა. პროდუქტი მზადაა მოხმარებისთვის.
კვებითი და ენერგეტიკული ღირებულება 100გ პროდუქტში/ Nutrition and energy value per 100g product | |
ცილები/ Proteins | 1,23g |
ცხიმები/ Fats | 1,24g |
ნახშირწყლები/ Carbohydrates | 16,0g |
კალორიულობა/ Calorie | 90,77kcal (372,14kj) |
აფხაზური აჯიკის წარმოებისთვის გამოიყენება საქართველოში მოყვანილი წიწაკა, რომელიც შეზავებულია ნიორით, მარილით და ხმელი სანელებლებით. აჯიკა გამოიყენება ხორცისა და ბოსტნეულის კერძების მომზადებისას.